Wat fijn dat jij hier bent. Ik wil je alles vertellen over waarom ik doe wat ik doe en wat het voor mij, en misschien ook voor jou betekent.

Wonen wordt vaak onderschat, dat wil ik veranderen. Ik wil onderzoeken naar hoe jouw huis de beste basis mag zijn voor wat jij nodig hebt, zodat het je iets oplevert en werkelijk iets aan jouw leven toevoegd. Zodat je pas echt mag merken hoe het geluk vanuit woongeluk doorsijpeld naar al het andere in jouw leven.

Kelly | Interieurstylist

binnen mijn bedrijf STUDIO GENDT doe ik dan ook wat ik het aller liefste doe; samen geven we jouw ‘thuiskomen’ een diepere betekenis. hell yes, ik ben interieurontwerper, maar ik ben ook gevoelsmens, concept gedreven, chronisch enthousiast en een creatieve sprankeling.

Als jong meisje leerde ik hoe het leven zomaar en ineens afgelopen kan zijn, en besloot sindsdien het beste uit mijn leven te halen. Tijdens mijn studie woonde ik zes maanden in Kaapstad, waarin ik achteraf gezien mijn transformatie al begon. Ik brak los van de gebaande paden en mijn wereld kreeg een bredere horizon.

Als ik mijn ouders mag geloven kon ik als jonge meid al heel duidelijk maken wat ik wel en niet mooi vond. Dat liet ik niet alleen weten tijdens het aankleden, maar ook zomaar eens op vakantie. Tijdens een warme zomervakantie in een Franse huurcaravan bedacht ik dat de desbetreffende caravan wel wat meer kleur kon gebruiken. Terwijl mijn ouders dachten dat ik braaf mijn middagslaapje deed, besloot ik de muur van de caravan met mijn moeder’s knalrode lipstick eens even onder handen te nemen. 

Laten we zeggen dat gevoel voor kleur er dus al vroeg in zat.

Mijn creativiteit en drang om te creeeren is er altijd geweest. Tekenen & foto’s maken met opa, schilderen met trixie, er was support en aanmoediging van alle kanten. Later ontwierp ik meer dan eens (lees; bijna ieder jaar) een nieuwe tienerkamer voor mezelf en sleepte ik mijn vader mee naar de bouwmarkt. Maar toen ik eenmaal ging studeren is een creatieve kunst- of interieuropleiding niet eens een optie geweest. Ik zou na mijn studie een ‘serieuze’ baan vinden.

Tot ik, jaren later, leeg liep op mijn werk.

Ik zie mezelf nog zitten in een Stockholmse appelgaard, vol tranen. Mijn vriend en ik bespraken vlak daarvoor onze doelen & toekomstplannen voor de komende vijf jaar, ik liep over. Al een hele tijd liep ik rond met buikpijn, ik was er klaar met het werk wat ik deed, snakte naar creëren, maar ik durfde niet in het diepe te springen. Ik was bang.

‘Heb je niet het verkeerde vak gekozen!?’ grapte familie na het zien van de inrichting van ons eerste koophuis. dat zette mij aan het denken, of eigenlijk werd een oude meisjes droom werd nieuw leven ingeblazen. Altijd al, misschien al als klein meisje in die caravan, droomde ik van een carriere als interieurontwerper.

Ondanks de angst en onzekerheid besloot ik ervoor te gaan. Meteen na Stockholm halveerde ik mijn werkweek, ik schreef me in voor de interieuropleiding aan de Nia Academie en al voor de opleiding startte stond STUDIO GENDT ingeschreven bij de KvK.

Meteen, op de aller eerste schooldag voelde ik het.
Dit is mijn talent, dit is waarom ik op aarde ben en hiermee ga ik het verschil maken.

schaduw (1)

Al snel ontdekte ik dat wat ik deed niet ging over het maken van mooie interieurs; mijn werk heeft een diepere betekenis. Tijdens mijn ‘serieuze’ werk als behandelaar in de verslavingszorg luisterde ik naar anderen, niet alleen naar wat zij mij in woorden zeiden, maar ook naar wat zij mij tussen de regels door vertelden. Die skill gebruik ik ook in mijn werk als interieurontwerper.

Luisteren naar datgeen waar behoefte aan is, zonder dat het expliciet gezegd wordt. Luisteren naar verhalen met gevoel, opzoek naar eigenzinnigheid en karakter en dat omtoveren tot een ruimtelijk ontwerp. Een ontwerp waarin iemand pas echt ontdekt hoe het is om bij zichzelf thuis te komen. 

Een interieur wat net zo uitgesproken en ambitieus is als haar bewoners.Ik geloof dat wanneer er in een interieur ruimte is voor jouw dromen, passies en ambitie jij overloopt van geluk en dit jouw kwaliteit van leven een enorme upgrade & veerkracht geeft.

alles is thuis

Een esthetisch, warm interieur wat smeekt om in geleefd te worden. Wat jouw meer dan ooit laat voelen wat thuis voor jou kan betekenen, en je uitnodigt om te verbinden met datgeen wat er voor jou toe doet. jouw safe haven.

Kelly | Interieurstylist

STUDIO DREAMINGS

want ja, ook Mijn eigen creatieve studio gendt, of eigenlijk ik heb nog dromen.

Waar ik mij inmiddels succesvol bezig houd met het maken van gedurfde, uitgesproken interieurs die met ziel & zaligheid worden vormgegeven, wil ik dit jaar mijn horizon verbreden.

Als eerste op het lijstje mijn eigen art, verkrijgbaar in de STUDIO GENDT STORE. Zoals het er nu uitziet zal je deze store binnenkort kunnen vinden op het wereld wijde web. Wie weet kan je ergens in de nabije toekomst ook wel een fysiek bezoek brengen aan deze store.. Droom #1

Droom #2 betreft mijn eigen collecties. Kussens, behang, gordijnen, you name it. Het waar, wat & wanneer precies is nog niet helemaal helder, maar ik geloof dat ik je daar soon, soon, heel soon meer over kan vertellen.
Stay Tuned oke!?

x kel